Sadhu


Het volgen van een workshop Lichtenberger Methode is leuk en leerzaam.

In het eerste deel van de workshop werken we individueel aan klankvorming. Je hebt dan privéles in het bijzijn van de groep. Het is heel boeiend om toehoorder te zijn bij de les van één van de deelnemers van de workshop. Je hoort dan de verschillen in resonantie en diepte in de klankvorming. In het tweede deel werken we aan zelf meegebracht repertoire. Ter afsluiting studeren we een eenvoudige canon in en passen daarin de Lichtenberger principes toe.

Er is plaats voor 5 tot 8 personen per workshop. De locatie is in Amsterdam centrum, aan de Amstel, naast Carré.
Je kunt je opgeven door een mail te sturen (zie home => Contact).


Hieronder staan de data van de workshops van dit jaar. Het is ook mogelijk om een workshop op maat aan te vragen, als er genoeg deelnemers zijn.  zondag 16 juni  VOL     Workshop: Zingen in contact met de adem.   Tijd: 12:00 - 17:00  Kosten: 60 euro
  zondag 23 juni VOL      Workshop: Zingen in contact met de adem.   Tijd: 12:00 - 17:00  Kosten: 60 euro

Adem is meer dan spieractiviteit alleen. Adem komt binnen en verlaat het lichaam via de neus en keelholte. Het strottenhoofd verbindt de keelholte en de luchtpijp. In de longen vertakt zich een zeer verfijnd buizenstelsel genaamd de bronchiën. Deze organen zijn aan de binnenzijde bekleed met slijmvlies. Tenslotte is het middenrif nauw verbonden met het strottenhoofd. Deze gebieden zullen we zingend verkennen tijdens deze workshop. Krachtig zingen is niet een kwestie van spierkracht maar een van organisatie: Alle weefsels en holtes resoneren mee. Dat kun je bereiken door waar te nemen. Via klank en trilling is het mogelijk om een bijzonder contact te ervaren met je eigen muziekinstrument: het lichaam.

home